SZABÓ EDINA

Gyógypedagógus vagyok, immár 20 éve... végzettségem szerint tanulásban akadályozottak terapeuta és pszichopedagógiai tanár. Szeretem a szakmám, hivatásom, hobbim minden aspektusból.

Szeretem az innovatív jellegét, hogy a szakma folyamatos fejlődésének köszönhetően mindig új és új módszerek kipróbálására nyílik lehetőségem. Dolgoztam speciális tantervű általános iskolában, pedagógiai szakszolgálatnál, alternatív általános iskolában és jelenleg egy innovatív mozgásfejlesztő módszer kidolgozásában is aktív részt vállalok. Mindenhol sokat tanultam, de most is figyelek rá, hogy tudásom naprakész és alkalmazható legyen.

Szeretem keresni a probléma hátterében meghúzódó okokat, így több mint 15 éve vagyok tagja Dr. Radics Edit gyermekpszichiáter szakmai csapatának, ahol igazi team munkában keressük hol érdemes elkezdeni a fejlesztést.

Szeretem a munkám komplexitását, ahol a gyereket nem önmagában nézzük, hanem családjával, környezetével egyetemben. Nem egy kiragadott élethelyzetre fókuszálunk, folyamatában keressük a megoldásokat a szülőkkel közös gondolkodásaink során.

Szeretem a munkám kreatív oldalát, hogy mindenkinek személyre szabottan keressük meg a legoptimálisabb megsegítési formát, ami összeegyeztethető a család életével. Hiszem, hogy mindenki annyit visz el magával tőlünk, amennyit ő maga belerak ezért értő figyelemmel követem a családok életét és akkor vagyok elégedett, ha rám már nincs szükség.

Nem érthetek mindenhez, de szeretem, hogy olyan hiteles, elhivatott és szakma irányában is alázatos szakemberekkel dolgozhatok együtt, akikkel igyekszünk megtalálni a legmegfelelőbb alternatívát a megsegítésre.

Remélhetőleg gyógypedagógusként egy epizódszereplő vagyok a gyerekek, családok életében, de szeretném, ha ez az epizód pozitív kicsengésű lenne.

Mit csinálok nap, mint nap gyógypedagógusként?

  • konzultálok a szülőkkel, óvodapedagógusokkal, tanítókkal a kialakult helyzetről- szívesen megyek külső helyszínre!

  • tanuláshoz szükséges részképességeket vizsgálok - figyelem, észlelés, emlékezet, gondolkodás, stb. lehetőleg nem arra koncentrálva mi nem megy, hanem mire lehet építeni

  • egyéni és kiscsoportos formában előkészítem az iskolát - a gyerekkor egyik legszebb időszaka, mikor csillogó szemmel várják a kihívásokat

  • kialakult tanulási problémák esetén sok pozitív megerősítéssel korrigálom az írást, olvasást, számolást

  • A PONTban "sorvezetőként" koordinálom a szakmai munkát


LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA 

PONT Közösségi Lépegető: 1117, Budapest Fehérvári út 31. 14-es kapucsengő

Telefonszám: +36-20-376-01-26

E-mail: pontkozosseg@gmail.com

Messenger: https://m.me/pontkozosseg