KIRÁLY PETRA

Király Petra, gyógypedagógus, logopédus, trained PROMPT terapeuta vagyok. 2019-ben végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karán tanulásban akadályozottak pedagógiája és logopédia szakirányokon. Jelenleg a Zuglói Benedek Elek EGYMI utazó gyógypedagógusaként sajátos nevelési igényű (óvodás és általános iskolás) gyermekeket fejlesztek, valamint Dr. Radics Edit, pszichiáter, gyermekgyógyász rendelőjében dolgozom diagnosztaként és terapeutaként. 

A gyógypedagógia számomra nem csak egy munkát jelent, hanem egy hivatást. Egy olyan hivatást, amibe szívemet-lelkemet, kreativitásomat és a bennem rejlő gyereket is beleadhatom és bele is adom. A gyerekekkel, tanulókkal együtt eltöltött idő alatt mindig valami csoda történik. Minden egyes óra után valami más lesz. Ezek legtöbbször apró, mégis nagyon fontos változások. Gondolok itt például a gyerkőc kedvére, nyitottságára, bizalmára felém és természetesen részképességeinek fejlettségére. Sokszor van olyan, hogy nem ők változnak, hanem én őáltaluk. Jobb lesz a kedvem, feltöltenek energiával, alakul a róluk alkotott képem, hiszen megismerem valós személyiségüket, így még személyre szabottabb terápiás foglalkozást tudok nyújtani nekik.

Úgy gondolom, hogy a jó gyógypedagógus, ahogy a jó pedagógus, legfontosabb fejlesztő eszköze, saját személyisége. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire meghatározó, hogy egy adott tantárgyat ki oktat. Lehet az a személy nagyon nagy tudású, lehetnek bravúros, szemet gyönyörködtető eszközei, ha a tanulók nem kedvelik, akkor ezek mit sem érnek, a tananyag nem úgy ér célba, mint ahogy annak kéne. És ez igaz fordított esetben is. Éppen ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a hozzám járó gyerkőcöket egyenlő partnerként kezeljem. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy felnőttként is tudjak gyerekként viselkedni, gondolkodni.  3-18 év között foglalkozom gyerekekkel. Logopédusként vállalok beszédindítást; diszfónia, nyelvlökéses nyelés, orrhangzós, artikulációs zavarok terápiát; beszédészlelés, beszédmegértés fejlesztést és diszlexia, diszgráfia prevenciót. Gyógypedagógusként pedig iskola előkészítést; kognitív részképességek (figyelem, emlékezet, észlelés, gondolkodás) fejlesztését; diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia reedukációt tantárgyi megsegítéssel összekötve.


LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA 

PONT Közösségi Lépegető: 1117, Budapest Fehérvári út 31. 14-es kapucsengő

Telefonszám: +36-20-376-01-26

E-mail: pontkozosseg@gmail.com

Messenger: https://m.me/pontkozosseg